Het Fietspunt kunt u vinden op perron 1 van het station in Turnhout, Stationstraat 1, 2300 Turnhout.

Tel: 0484 16 01 22
e-mail: info@fietspuntturnhout.be

Open

Maandag tot vrijdag van 8u00 tot 12u00
en van 15u00 tot 18u30

Fietsenstalling

De medewerkers van het fietspunt houden meerdere keren per dag een toezichtsronde in de fietsenstallingen in en rond het station. Daarbij controleren ze of de fietsen ordelijk en correct gestald zijn en ruimen ze zwerfvuil op.

Fietsherstel volgens het thuiskomprincipe

Het fietspunt heeft als doel het fietsgebruik te stimuleren door een goede dienstverlening aan te bieden. Het voorthelpen van gestrande fietsers hoort daar uiteraard bij.Dat wil echter niet zeggen dat zomaar elke herstelling uitgevoerd wordt. Om een duidelijke afbakening te maken, werkt het fietspunt volgens het zogenaamde ‘thuiskomprincipe’.
Het thuiskomprincipe bepaalt wie gebruik kan maken van de dienstverlening en welke herstellingen onder de dienstverlening vallen. De hersteldienst is een service om gestrande fietsers voort te helpen, zodat ze toch veilig en reglementair thuis kunnen komen met de fiets. Het gaat vooral om kleine herstellingen zoals het plakken van een band, het herstellen van een licht of ketting,… Voor grote herstellingen verwijzen de medewerkers van het fietspunt door naar de traditionele fietsenmaker.

Graveren

In het kader van diefstalpreventie graveert Het Fietspunt in samenwerking met de stadsdiensten uw tweewieler. In Het Fietspunt kan u doorlopend en zonder afspraak terecht. Graveren is gratis.
Voor graveeracties van de stad, tijdens evenementen en op verplaatsing, kijk op www.turnhout.be (bij preventie).